Schindler's List

Διαβαστηκε φορες

Καλημερα φιλε μου σινεφιλ. Οπως υποσχεθηκα χθες επεστρεψα με νεα ταινια. Και τι ταινια. Ασπρομαυρη. Ετσι για να μπουμε λιγο στο ματι του Artist που θεωρηθηκε τοσο καλη ταινια.  Και με εφτα Οσκαρ παρακαλω.  Μιλαω φυσικα για το Schindler's List, ταινια του 1993 που μαλιστα τιμηθηκε και με εφτα οσκαρ....


Παμε λιγο στο στορυ:


H ταινια αφορα την ιστορια ενος γερμανου ιδιοκτητη ενος εργοστασιου, την εποχη του πολεμου και του διωγμου των Εβραιων. Θελωντας να αυξησει τα κερδη του αποφασιζει να φτιαξει ενα εργοστασιο που θα παραγει κατσαρολες και τηγανια για τα στρατευματα της Γερμανιας και ως εργατες περνει Εβραιους της περιοχης. Τα δυσκολα αρχιζουν οταν αρχιζουν οι γενοκτονιες και το κυνηγητο των Εβραιων. Θα τα καταφερει να σωσει το εργοστασιο του και τους εργατες του ; Δεν λεω κατι αλλο. Δειτε το αξιζει τον κοπο. Και το εννοω τον κοπο αφου προκειται για ταινια 3 ωρων (!). Ε δεν πειραζει εδω εχεις δει τον Νονο ( που και τα τρια μαζι περνουν το δεκαωρο..)




Εξαιρετικες ερμηνειες και οφειλω να σου πω πως η ιστορια ειναι αληθινη και στο τελος της ταινιας δειχνει και τα πραγματικα προσωπα που πηραν μερος στην πλοκη.  Η σκηνοθεσια ανηκει στον STEVEN SPIELBERG που δεν χρειαζεται να πεις πολλα και  πρωταγωνιστει ο  Liam Neeson στο ρολο του Schindler.

Καλη προβολη...

Παρε και ενα πρωτο δειγμα

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου