Επανάληψη, μήτηρ πάσης τηλεθέασης: Όλες οι επαναλήψεις που θέλουμε πίσω

Διαβαστηκε φορες


 Τέρμα τα μνημόσυνα και η γκρίνια για την τηλεόραση που ΔΕΝ έχουμε. Αφού τα κανάλια δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι καινούργιο και σερβίρουν επαναλήψεις, ας δουλέψουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Το Cosmo.gr διαλέγει τις επαναλήψεις που θα έδιναν ένα νόημα σε αυτήν την τηλεόραση με τα δεκάδες 'Ε'.
Όποιος θέλει και μπορεί να συνεχίσει να βλέπει τηλεόραση σήμερα, σημαίνει ότι εν γνώσει του καταναλώνει πολλές (καλές και κακές) επαναλήψεις. Καλό το 'Κωνσταντίνου κι Ελένης', αλλά μάθαμε τους διαλόγους απέξω. Όχι καλό το 'Άκρως Οικογενειακό', δεν μάθαμε τους διαλόγους απέξω και το χασμουρητό πέφτει σύννεφο με τη λιγότερο αστεία δουλειά του μύθου Γιάννη Μπέζου.
Αφού λοιπόν τα ταμεία στα κανάλια είναι σφραγισμένα και οι επαναλήψεις έγιναν -μαζί με τα τούρκικα- ο σκελετός των προγραμμάτων τους, ας κάνουμε κάτι να διασκεδάσουμε την κατάσταση. Ας συνεχίσει αυτό το 'Ε' να κάθεται τεμπέλικα στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης μας, αλλά να αξίζει τον κόπο.
Το Cosmo.gr φτιάχνει την dream team των επαναλήψεων που όντως θα θέλαμε να δούμε. Και σύντομα μάλιστα.
Κωμική Σειρά: Οι Απαράδεκτοι
 
 
Θα ήταν σαν να προδίδουμε το ίδιο μας το είναι, αν δεν διαλέγαμε τους 'Απαράδεκτους' στη συγκεκριμένη κατηγορία. Διακαώς θα επιθυμούσαμε τις επαναλήψεις του 'Εκείνες κι Εγώ', με πολλή χαρά θα ξαναβλέπαμε τους 'Αυθαίρετους', θα πανηγυρίζαμε με λίγο 'Ρετιρέ' ακόμα, αλλά οι 'Απαράδεκτοι' παίζουν σε διαφορετικό επίπεδο.Όρισαν την (ιδιωτική) τηλεόραση.
Δραματική Σειρά: Το Νησί
 
Για πάνω από 10 προφανείς και λιγότερο προφανείς λόγους. Μερικοί από αυτούς: 1) Εξαιρετικά γυρισμένο, 2) πρωτοφανής ποιότητα παραγωγής και ερμηνειών, 3) ίσως η τελευταία σοβαρή τηλεοπτική δουλειά στην Ελλάδα και 4) δράμα και κλάμα, όχι αστεία.
Παιδικό: Thundercats
Για την Τσιτάρα, τον Πάνθρο και την Α' Γυμνασίου.
Έπος Νίκου Φώσκολου: H Λάμψη
 
Δεν θα επιχειρήσουμε να μειώσουμε το 'Καλημέρα Ζωή' για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο η Λάμψη. Δεν το χρειάζεται άλλωστε. Θα μιλήσουμε με ονόματα. Γιάγκος Δράκος. Βίρνα Δράκου. Σελήνη. Ρένος Βελμύρας. Ευλογητός. Ευλογητός. Ευλογητός. Ευ....
 
Έπος Μανούσου Μανουσάκη: Ψίθυροι Καρδιάς
 
Αμέριστο σεβασμό στον σκηνοθέτη σπουδαίων τηλεοπτικών στιγμών όπως το "Ταύρος με Τοξότη", "Για Μια Γυναίκα κι Ένα Αυτοκίνητο" και "Τμήμα Ηθών". Αλλά στους "Ψιθύρους Καρδιάς" γνωρίσαμε την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους. Και ήμασταν βέβαιοι πως είναι τσιγγάνα.
Έπος Χριστόφορου Παπακαλιάτη: Κλείσε Τα Μάτια
 
Για τα μάτια της Ιωάννας Παππά. Θα τα πούμε/γράψουμε αναλυτικά για τον Χριστόφορο, το "Αν", τις γυναίκες που μας σύστησε και πολλά ακόμη την Πέμπτη 29/11, ανήμερα της πρεμιέρας της ταινίας του σε εκτενές αφιέρωμα του Cosmo.gr.
Μεξικάνικη -μεταγλωττισμένη- Σειρά: Μαρία της Γειτονιάς (Maria La Del Barrio)
 
"H Μαρία είναι ρακοσυλλέκτρια. Μεγαλώνει με τη νονά της σε μια φτωχογειτονιά. Η νονά πεθαίνει. Την παίρνει υπό την προστασία της μια πολύ πλούσια οικογένεια, οι Ντε Λα Βέγκα. Ο μεγάλος Ντε Λα Βέγκα την αγαπούσε σαν παιδί του. Η υπόλοιπη οικογένεια τη φθονούσε. Ειδικά αυτή η κακιασμένη η Σοράγια ήθελε μόνο το κακό της". Τάδε έφη -όταν κλήθηκε να μου πει την υπόθεση- η βαθιά γνώστρια Ιωάννα Μαμάη.
Πόσο πιο κλασικό; Πόσο πιο μεξικάνικο; Πόσο πιο μαζικό; Σύμφωνα με τη Wikipedia, υπολογίζεται πως περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει αυτό το έπος.
Τηλεπαιχνίδι (όχι γνώσεων): Άντρες Έτοιμοι για 'Ολα
 
Εκεί που ο Αντρέας Μικρούτσικος ερωτεύτηκε τη Δήμητρα Ρουμπέση. Εκεί που μια σειρά ανδρών σχεδόν ξεφτιλιζόταν σε διάφορες light δοκιμασίες. Εκεί που η Στέλλα Καπεζάνου (βασάνιζε και) έριχνε τους χαμένους στην πισίνα. Εκεί.
Τηλεπαιχνίδι γνώσεων: O Πιο Αδύναμος Κρίκος
 
Η Έλενα Ακρίτα σε μια σεμιναριακή απόδοση της bitch παρουσιάστριας. Δεν γνώριζες ποιος είναι ο Ροβεσπιέρος; Θα έφτυνες αίμα. Στην καλύτερη, θα μετάνιωνες την ώρα και τη στιγμή που δήλωσες συμμετοχή. Λυπάμαι πολύ.
Reality Show: The Bar
 
 
Μάχη δόθηκε στα γραφεία του Cosmo.gr σχετικά με την επιλογή στη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς το πρώτο Big Brother, όπως και να το κάνεις, μας κόλλησε μπροστά από τις τηλεοράσεις ακόμη και τη στιγμή που άλλαζε ο χρόνος, όταν δηλαδή το 2001 γινόταν 2002.
Συγγνώμη Πρόδρομε και Τσάκα, αλλά θα πάρουμε Bar για τη Στέλλα τη Μπεζαντάκου, για τον Λορέντζο τον Καριέρε, για τη μνημειώδη ξινίλα του για τον Άγγελο Μπασινά, για τον Γιώργο Ελευθερά, για την Γιώτα την Καρούνου, για τον προβληματισμένο Μίλτο Μακρίδη, για τον larger than life Γιώργο Νάιδα. Ομάδα-όνειρο τότε που ακόμη και το MEGA πίστευε στα reality.
Talent Show: Fame Story 1
 
Γιατί ήταν το πραγματικό reality. Σφαγές μεταξύ των 'μαθητών της Σχολής', σφαγές μεταξύ των καθηγητών και των 'μαθητών της Σχολής' και σταυροφορία Αντρέα Μικρούτσικου που έμπαινε ξημερώματα με 2 πακέτα τσιγάρα στο σπίτι των παιδιών και έφευγε τελείως άκαπνος.
Υπεύθυνο trash: Ερωτοδικείο
 
Βαθιά υπόκλιση στη Βίκυ Μιχαλονάκου και σε ό,τι δημιούργησε το πανούργο της μυαλό. Προσωπικότητες όπως ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος και η Ελένη Λουκά (οφείλουν να) πίνουν νερό στο όνομα της.
Show με φάρσες σε διάσημους: Vlass Back
Μόνο και μόνο για αυτό το αξεπέραστο χουνέρι στον συμπαθέστατο Θωμά Παλιούρα, η εκπομπή του Βλάσση Μπονάτσου κερδίζει στο νήμα το 'Μπαμ' του Χρήστου Φερεντίνου. Καλά, αν δεν μπορείτε να διαλέξετε, φέρτε και τις δύο πίσω σε επαναλήψεις. Δεν θα χάσουμε επεισόδιο.
Αθλητική Εκπομπή: Το 90s Σούπερ Σάββατο
 
Η φυσική συνέχεια του Disney Club (απλά αλλάζαμε κανάλι κατά τις 12) και ο τρόπος/λόγος/δρόμος που αγαπήσαμε τα αθλητικά και το αγγλικό ποδόσφαιρο. Θα το βλέπαμε άνετα σε επανάληψη, κι ας βλέπαμε ακόμη τη Sheffield Wednesday (την ομάδα μου στην Αγγλία, μιας και ρωτάς) στη μεγάλη κατηγορία.
+ Απαραίτητο bonus: Μαλβίνα Hostess
 
Μια κατηγορία μόνη της. Βασικά, μια τηλεόραση μόνη της.
Εννοείται πως περιμένουμε και τις δικές σας συνεισφορές στον Οδηγό Επανάληψης. Δεν είμαστε μόνοι σε αυτήν την τηλεόραση...
Πηγη: cosmo.gr

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου