Κουβεντίαζοντας για την κρίση (μέρος β)

Διαβαστηκε φορες



        Η προσπάθεια για νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ.


    Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας από τις πιο τραγελαφικές καταστάσεις που έχουν συμβεί ποτέ στον τόπο μας. Από την μια μεριά, ο Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν συγκυβερνάει η Νέα Δημοκρατία.






Μάλιστα. Αν κατάλαβα καλά η Νέα Δημοκρατία δεν ελέγχει κανένα υπουργείο. Στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Εθνικής Αμύνης-τα πιο νευραλγικά για μία χώρα-πρέπει να κάθονται κάτι αξύριστοι μαλλιάδες που ήρθαν από το ΚΚΕ Μ-Λ ή το ΕΚΚΕ. Από την άλλη, οι σύγχρονοι δοσίλογοι του ΝεοΠασόκ(μη βιαστείτε να κατηγορήσετε τον γράφων για λεκτικό βερμπαλισμό-δοσίλογος είναι αυτός που δίνει λόγο..)έχουν κρυφτεί στα λαγούμια τους, κερδίζοντας χρόνο και επιδίδονται σε μία νέα κούρσα διαδοχής της ηγεσίας του κόμματος τους.


Έτσι λοιπόν στην μία από της ναυαρχίδες της στήριξης του κατεστημένου στην χώρα, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήδη προκρίνεται σε μερικές δημοσκοπήσεις. Πως πλασάρεται; Υποστηριζόμενος κατά 20% του συνόλου του 13% που βγάζουν οι δημοσκοπήσεις το κόμμα του. Δηλαδή στο 2,6% των ψηφισάντων Ελλήνων. Περίπου στο 1,8% των ελλήνων που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν(υπολογίζοντας ότι θα ψηφίσουν το 70% των δικαιούντων.) Θυμίζω είναι ο άνθρωπος που διέλυσε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας περνώντας από το υπουργείο Εργασίας(και χαράς..)και είναι έτοιμος να διαλύσει το Ε.Σ.Υ. ένα πρόγραμμα που εκπόνησε ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς και μπροστά του όλοι αυτοί οι νεοδελφίνοι μοιάζουν μαθητευόμενοι μάγοι. Αλήθεια πόσο πιο διαφορετικό θα ήταν το ΠΑΣΟΚ εάν δεν έφευγε ο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ από την επάρατη νόσο; Ήταν σίγουρα ο διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου..

    

  • ·        Τα εκλογικά μαγειρέματα & η λησμόνηση του λαού.

    

   Στα δύο κόμματα εξουσίας επεργάζονται σχέδια διατήρησης του συγκεκριμένου status quo.Ξεχνούν όμως ότι την τελευταία λέξη την έχει ο λαός. Αυτός ο λαός, που προδόθηκε και πρόδωσε της αξίες του, που λησμονήθηκε αλλά και λησμόνησε τις αρχές του ,ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, κρύβει τέτοιο θυμό μέσα του που θα γίνει χείμαρρος, που θα γίνει ποτάμι και θα συμπαρασύρει στο διάβα του οτιδήποτε βρεθεί.


Έχει αρχίσει πια να καταλαβαίνει πως δεν έχει τίποτα να κερδίσει αλλά μόνο να χάσει από την διατήρηση στην εξουσία των golden boys που ποτέ δεν δούλεψαν στην ζωή τους, που ποτέ δεν ξύπνησαν 5 και 6 το πρωί να στριμωχτούν μέσα σε ένα λεωφορείο για να πάνε να κάνουν ένα μεροκάματο των 30 ευρώ για 10 και 12 ώρες, που το μόνο που κάνουν είναι να συναγελάζονται στην πλατεία Κολωνακίου με τους καλοπληρωμένους-πληρωμένους δημοσιοκάφρους και να κάνουν τα μπανάκια τους πηγαίνοντας από νησάκι σε νησάκι τα καλοκαίρια με το κότερο τους. Α, και να τριγυρνάνε με δύο και τρεις γυναικείες υπάρξεις όντας παντρεμένοι.( ονόματα δεν λέμε..)



  • ·        Η επόμενη μέρα-Οι νέοι σχηματισμοί δυνάμεων



Η επόμενη μέρα θα είναι σίγουρα δύσκολη για τον τόπο μας. Όποιος θεωρεί πως σε 2-3χρόνια θα βγούμε από αυτό το τέλμα που έχουν ρίξει τη χώρα μας οι πολιτικάντηδες πλανάται πλάνην οικτράν.

Νέοι σχηματισμοί προσπαθούν να υφαρπάσουν την απελπισία του Έλληνα αλλά και την ελπίδα του παράλληλα.


Κατά την γνώμη του γράφοντα οι πιο ύπουλοι είναι δύο.


Η δημοκρατική συμμαχία της Ντόρας αλλά και η δημοκρατική αριστερά του Κουβέλη. Σε νέο άρθρο θα αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτά τα δύο κόμματα-αποκόμματα.


Οι δύο πιο ενδιαφέρουσες προσπάθειες είναι οι εξής:

1)ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

 Η Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση που ίδρυσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης είναι μία προσπάθεια που φιλοδοξεί να εκφράσει τις αντιμνημονιακές φωνές.

2)Ε.ΠΑ.Μ.

 Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο του οποίου ηγείται ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό από άκρη σ΄άκρη στη χώρα μας. Ήδη σε συγκεντρώσεις του μαζεύονται 1000 άτομα σε περιφερειακές πόλεις της χώρας. Δεν είναι και λίγο αν σκεφτείτε ότι οι υπάρχοντες κομματικοί μηχανισμοί όχι μόνο δεν θα μάζευαν 200 άτομα αλλά δεν τολμούν να κάνουν συγκέντρωση φοβούμενοι την οργή του κόσμου.

(Θυμηθείτε τι έγινε την 28 Οκτωβρίου αλλά και αναλογιστείτε τι θα γίνει την 25 Μαρτίου!)

Αυτά τα …ολίγα! Τις καλημέρες μου..



Υ.Γ. αράξτε στον καναπέ σας και απολαύστε!


ΗΠΑ εναντίον Τζον Λένον by tvxorissinora



Ανένταχτος Αριστερός.

Για παλαιοτερα αρθρα μου πατηστε εδω
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου