Νεος δυσκολος γριφος... Για να σας δω

Διαβαστηκε φορες

 Ηρθε η ωρα για καινουργιο γριφο. Αφου μαρτυρησα τον προηγουμενο βαζω καινουργιο που τον ειχα ακουσει πριν κατι χρονια απο τον φιλο μου τον Βαγγελη και περιμενω απαντησεις. Λοιπον εχουμε και λεμε....


Η Κατερινα θελει να μαζεψει τα μηλα απο το χωραφι της διπλανης εικονας. Μιας και ειναι με το ποδηλατο της δεν ειναι ευκολο να στριβει με το βαρος και ψαχνει τον ευκολοτερο τροπο να στριψει οσες λιγοτερες φορες γινεται. Μετα απο επιμονη σκεψη βρηκε τροπο να στριψει μονο 3 φορες.
Πως γινετε;

Υπαρχει συντομοτερος τροπος; Εννοειτε και απο το σχημα οτι μονο ευθεια μπορει να πηγαινει πατωντας στις γραμμες που φαινονται και δεν μπορει να κανει καμπυλη στην κινηση της.
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

ΑΓΓΕΛΟΣ-ΝΙΚΟΣ είπε...

ΑΓΓΕΛΟΣ-ΝΙΚΟΣ είπε...

Θεωρώντας το σχήμα έναν 3Χ3 ΠΙΝΑΚΑ(χαρην επεξήγησης) με α11 το πρώτο στοιχείο,α12 το επόμενο,α13 το μεθεπόμενο κλπ έχουμε:
-Ξεκινάμε απ το α31 και περνώντας απ το α21 ανεβαίνουμε στο α11 και προεκτείνουμε στο υποτιθέμενο α01(ανωθεν-εξωθεν του α11).Στρίβουμε(1η στροφή) περνώντας από τα α12 και α23 και προεκτείνουμε στο υποτιθέμενο α34
(έξωθεν του α33).Στρίβουμε(2η στροφή)περνώντας απ τα α33,α32 και σταματάμε στο α31.ΤΕΛΟΣ στρίβουμε(3η στροφή) περνώντας απ τα εναπομείναντα α22 και α23.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟ α11 η το α13 η α33

Unknown είπε...

Sostotatoi... eides den einai eukolo. oute to na graceis tin apantisi den einai eukolo. tha balo allon simera aurio....

Δημοσίευση σχολίου