Ευτυχως Επτοχευσαμεν...

Διαβαστηκε φορες



Οσο και αν ακουγεται περιεργο ισως ηρθε η ωρα να ακουστει απο το στομα των υπευθυνων. Μερες τωρα το σκεφτομαι καθως με οποιον συναναστρεφομαι εχει ηδη χρεωκοπησει.

Και κυριως χρεωκοπησε ψυχικα...  Οποιον ανθρωπο και αν πετυχω, εστω και στον δρομο, ακους αυτο που ελεγαν καποτε μονο καποιοι μιζεροι τυποι που απλα ηθελαν να τους λυπουνται οι υπολοιποι: το κλασσικο "καλα μωρε, δεν βαριεσαι". Θυμαμαι ανθρωπους να χαμογελουν, να χαιρονται που  βλεπουν καποιον που εχουν καιρο να συναντησουν και να βιαζονται να του πουν τα νεα τους. Και οχι απαραιτητα καλα νεα αλλα σιγουρα οχι μονο οικονομικα. Μεχρι και σε ημιχρονα ποδοσφαιρικων αγωνων πλεον το μονο που ακους ειναι ανθρωπους να συζητουν αν καποιος εχει καποια "πληροφορια" για νεα περικοπη.

Οι ειδησεις πλεον ειναι μια περιφερομενη μιζερια απο καναλι σε καναλι. Μια ψυχικη κουραση. Και εδω θελω να πω και καποια πραγματα για τις ειδησεις που με οσους εχω μιλησει κατ ιδιαν τα εχω αναφερει. Προσωπικα θεωρω οτι το μεγαλυτερο κομματι ευθυνης για την κριση το φερουν τα καναλια και οι ειδησεις. Και να εξηγηθω λιγο. Οταν πρωτοξεκινησε η συζητηση περι παγκοσμιας κρισης με την καταρρευση τοτε των ομολογων της Λιμαν Μπραδερς κτλ αυτοματως αρχισαν να μεταφερουν κλιμα και για ελληνικη κριση. Στα πλαισια της επαγγελματικης τους κινδυνολογιας, με σκοπο τα νουμερα αρχισαν να μιλουν και για ελληνικο προβλημα.

Θα μουν πεις ομως το χρεος υπηρχε ηδη, τα δανεια ετρεχαν και η Ελλαδα χρεωνοταν. Βεβαιως αλλα κανεις δεν το "γνωριζε". Δηλαδη οι πολιτες δρουσαν ως ενεργοι καταναλωτες (ισως υπερμετρα) αλλα το χρημα κινουνταν. Οταν λοιπον αρχισαν οι γνωστοι παραθυροφιλοι τον εκφοβισμο, ο μεσος Ελληνας καταναλωτης σταματησε αποτομα να κινει το χρημα. Οσοι ειχαν μια ευμαρεια κρατησαν τα χρηματα στις τραπεζες λογω των φημων. Μικρα μαγαζια που ζουσαν απο αυτα τα χρηματα ειδαν σιγα σιγα τα εισοδηματα τους να μειωνονται αρα και οι ιδιοι αρχισαν να κοβουν απο δικες τους καταναλωσεις και δημιουργηθηκε ενα ντομινο. Και υστερα ηρθε η κριση να ισοπεδωσει εναν τοπο που ειχε μπει ηδη σε καταστολη απο μονος του. Αρα ισως τωρα να καταλαβετε γιατι ελεγα για την ευθυνη των ΜΜΕ.

Μονο και μονο που τα πρωτα μετρα βασιζονταν σε ΦΠΑ, δηλαδη σε φορο καταναλωσης εβλεπες οτι το πραγμα θα πηγαινε πολυ χειροτερα απο οτι ηταν τοτε, με ολα τα γνωστα πλεον μετρα που παρθηκαν. Αρα ο τιτλος του αρθρου μου εχει μια βαση γιατι ισως ειναι ο μονος τροπος να ξανακινηθει η οικονομια. Πολυ πιθανον να ειναι με καινουργιο νομισμα, με σκληρη ισοτιμια, χωρις δυνατοτητα να αγορασεις ξενα εμπορευματα, αλλα ισως δωσει αυτο που λειπει. ..Μια ελπιδα.

Οτι τωρα ισως κατι γινει. Θα βασιζεσαι ως χωρα στα δικα σου προιοντα και παραγωγη γενικοτερα. Να ξαναγινουμε απο μια χωρα παροχης υπηρεσιων σε αυχοχθονη και παραγωγος χωρα. Αφου οπως εδειξε το συστημα τα εξωτερικα χρηματα απο τουρισμο και ναυτιλια δεν αρκουν ηρθε η ωρα να παραγουμε και εμεις κατι να μπορουμε να πουλαμε. Αγροτικα προιοντα για πραδειγμα που ειμαστε οι καλυτεροι στον κοσμο οπως πιστευω. Οσο και αν ακουγεται καπως σε καποιους, κανεις νομιζω δεν μπορει να συγκρινει ντοματα των μεγαλων σουπερμαρκετ (που παραγεται με τεχνικους τροπους σε ευρωπαικες χωρες), με την ντοματα του χωριου του.

Υπομονη λοιπον κανα μηνα το πολυ και πιστευω θα το ακουσουμε και τα απο τα χειλη του Γιωργου. Ελπιζω να ακουσουμε και το ευτυχως...

Υγ Το τραγουδι της ημερας ειναι πολυ σχετικο με το αρθρο. Ακουστε το και θα το παιξω και το βραδυ στην εκπομπη...

Δυναμη!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου