Ετσι πρεπει να ναι οι Ελληνες

Διαβαστηκε φορες


Καλημερα σε ολους. Ωραια μερα ξημερωσε. Και καιρικα και αθλητικα. Ολοι θα ειδατε χθες την Εθνικη Ελλαδος. Μας καρδιοχτυπησε αλλα στο τελος ηταν Ελληνες.

Πριν ενα μηνα εγραφα ενα αρθρο για τις επιτυχιες των Ελληνων στην κολυμβηση τοτε στην ανοιχτη θαλασσα. Πραγμα που θα επρεπε μεταξυ μας να ειναι αυτονοητο, μια τετοια μεσογειακη χωρα που η θαλασσα ειναι στην φυση της να πρωταγωνιστει σε τετοια αθληματα. Παρ'ολα αυτα ακουγεται οτι φετος δεν θα γινουν εθνικα πρωταθληματα σε υγρο (αλλα και κλειστο) στιβο λογω οικονομικων(!). Οπως επισης δεν "κατεβαζουμε" πλεον ομαδες εθνικες χαντμπολ σε διεθνη επιπεδο για τον ιδιο λογο.  Τι να πεις...

Σαν αντιπαραδειγμα λοιπον σκεφτητε την Ισπανια. Μια χωρα στην ιδια κατασταση με εμας με τεραστια ανεργια, ιδιο πληθυσμο, σε ιδιο γεωγραφικο χωρο. Και ομως αυτοι ξερουν να εκτιμουν καποια πραγματα. Σκεφτητε την Μπαρτσελονα (σε ποδοσφαιρο και μπασκετ), την Ρεαλ Μαδριτης, την Εθνικη Ποδοσφαιρου με Μουντιαλ και Ευρο, την Εθνικη Μπασκετ που πριν λιγες μερες κατεκτησε το Ευρομπασκετ, ακομα και ολοκληρο το ποδοσφαιρικο πρωταθλημα της Ισπανιας που καθιλωνει το παγκοσμιο κοινο. Και δεν σχολιασα καν ατομικα αθληματα. Χαοτικη η διαφορα. Εχουν υποδομες προφανως που δεν τις ακουμπησαν οι κρισεις. Αυτα πρεπει να βλεπεις να παραδειγματιζεσαι.

Γιατι και Αραβες να εισελθουν στην ελληνικη αγορα οπως ακουγεται για Παο (και Παοκ νωριτερα) οι ανθρωποι αυτοι επενδυτες ειναι. Θα προσπαθησουν να βγαλουν ενα συντομο κερδος και οχι να δημιουργησουν υποδομες και ακαδημιες για να μεινουν "μονιμα" οι ομαδες σε υψηλο επιπεδο. Απλα θα αγορασουν ακριβους παιχτες να δημιουργησουν κατι καλο που θα εχει υψημη τιμη μεταπωλησης. Αλλα ξενους παιχτες θα ψαζουν. Οχι Ελληνες. Αρα μια απο τα ιδια. Γιατι οσα ανεφερα νωριτερα για την Ισπανια αφορουσε τους Ισπανους παιχτες και οχι τις ομαδες γιατι ελαχιστοι ξενοι παιζουν σε αυτα τα πρωταθληματα, τουλαχιστον σε συγκριση με την Ελλαδα οπου ψαχνεις Ελληνα με κυαλια.

Αλλα τουλαχιστον υπαρχει η Εθνικη μας. Μια ακομα λοιπον επιτυχια με τριτη συνεχομενη συμμετοχη σε Ευρο , μια συμμετοχη στο Μουντιαλ ενδιαμεσα, πρωτια σε δυσκολο ομιλο, αλλα και πλεον θα ειναι και επικεφαλης σε ομιλο για το επομενο Ευρο του 2016. 16 σερι ματς ειναι και αηττητη επι Σαντος (10 νικες και 6 ισοπαλιες). Τι αλλο να θες απο μια ομαδα που πριν το 2004 ηταν απλα καρπαζοεισπρακτωρας καθως αφου δεν κερδιζε τα ευκολα ματς ηταν χαμηλα στην συλλογη βαθμων και παντα κληρωνοταν με "θηρια". Καλη συνεχεια λοιπον στα παιδια και καλη επιτυχια στο Ευρο... Υπομονη καποιους μηνες.

Υγ.1. Για συλλογικο επιπεδο δεν μιλησα γιατι απλουστατα η ΑΕΚ δεν "υπαρχει", ο Ολυμπιακος δεν μου φαινεται ικανος ουτε φετος για υπερβαση (μακαρι να με διαψευσει) και μονη μου ελπιδα ειναι ο Παοκ που μπορει να κανει κατι. Θα επανελθω με νεοτερα...
 2. Οπως βλεπετε δεν μιλησα για ελληνικο μπασκετ εσκεμμενα. Εκει τα πραγματα, τουλαχιστον απο τους δυο μεγαλους ειναι σε πολυ καλο δρομο(οπως και στην Εθνικη) αλλα οι μικροι μια απο τα ιδια με το ποδοσφαιρο.


Δυναμη!!!!   
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου