Η τιμωρια του Παναθηναικου

Διαβαστηκε φορες

Καλημερα φιλε αναγνωστη. Οσον αφορα τα επεισοδια στα γηπεδα εχουμε ξαναμιλησει. Οχι οτι μου περασαν αδιαφορα τα γεγονοτα της Κυριακης αλλα περιμενα να βγουν πρωτα οι ποινες και μετα να κανουμε μια κουβεντα. Και τι ποινη μαλλιστα. Ολες οι εφημεριδες σημερα οπως θα δεις στα πρωτοσελιδα εντυπωσιαζονται απο την σκληροτητα.







Εντυπωσιαζονται μαλλιστα.... Καταρχην να αναφερω λιγο την ποινη.
  • Μηδενισμος στο φυλλο αγωνα για τον συγκεκριμενο αγωνα (κατοχυρωνεται με 0-3 στον Ολυμπιακο)
  • Αφαιρεση 3 βαθμων απο το φετινο πρωταθλημα
  • Αφαιρεση 2 βαθμων απο το επομενο πρωταθλημα
  • Χρηματικο προστημο 250.000 ευρω 

Δυστυχως εμενα δεν με εντυπωσιαζουν και αντιθετως μου φαινονται μετριες. Γιατι; Να εξηγηθω να μην παρεξηγηθω. Καταρχην το χρηματικο προστημο. Στο γηπεδο  συμφωνα με τις αναφορες υπηρχαν  περιπου 40.000 ατομα (αν και χωρα κοντα στις 80.000) που αν αναλογιστουμε οτι κατα μεσο ορο πληρωσαν 15 ευρω κατα ατομο, η ΠΑΕ εισεπραξε 15 χ 40.000= 600.000. Αρα εσυ ως πολιτεια σε καποιον που αφησε να απειληται η ζωη τοσων ανθρωπων "τιμωρεις" με προστημο 250.000 η πιο σωστα  τον αφηνεις να βγαλει 350.000 κερδος απο το θεαμα. Να βγαλουμε και κανα συμβολαιο. Προστημο για μενα θα ηταν ολα τα κερδη και επιπλεον ποσο. Κοντα στο εκατομμυριο και ας ακουγεται ακραιο. Ετσι για να νοιαστουν αυτοι που "επενδυουν" αφου θα χρειστει να βαλουν απο την τσεπη τους χρηματα και οχι να χασουν πιθανα κερδη.

Και παω στην αφαιρεση βαθμων. Ποια η τιμωρια; Οντας ο Παναθηναικος στο -4 και με την ηττα στο -7 ουτε πρωταθλημα του στερεις ουτε τιποτα. Μια υποψια κινδυνου να χασει την δευτερη θεση μοναχα αν και ακραιο σεναριο αφου η διαφορα απο τον τριτο ειναι ηδη μεγαλη. Οποτε σαν να μην εγινε τιποτα. Το μονο ισως μετρο το οποιο θα φανει σε βαθος χρονου ειναι η αφαιρεση 2 βαθμων απο το επομενο πρωταθλημα. Και αυτο γιατι αν του χρονου τετοιες μερες κερδιζει το πρωταθλημα με διαφορα ποντου ο Ολυμπιακος αυτοι οι δυο βαθμοι θα εχουν μεγαλη σημασια.

Αρα το χαιδεμα αυτιων δεν σωζει την κατασταση. Χρειαζονται πολυ σκληροτερες ποινες και οχι μονο μετα απο καποιο ντερμπι που το παρακολουθησε πολυ κοσμος και δεν μπορουμε να κανουμε τα στραβα ματια. Αλλα σε καθε αγωνα που γινονται επεισοδια. Κλεινοντας για να μην παρεξηγηθω δεν εχει καμια σχεση με τον Παναθηναικο η λογικη μου. Οποια ομαδα και να ηταν στην θεση της τα ιδια θα ελεγα. Γιατι αν το σκεφτομαστε κοντοφθαλμα του στυλ "το πρωταθλημα να παρω εγω και βλεπουμε" δεν βγαινει κατι. Θυμηθειτε τι εγινε στην Αγγλια που ειχε τους πιο σκληροπυρηνικους χουλιγκαν και ομως πλεον δεν ανοιγει μυτη, οι "αντιπαλοι" οπαδοι καθονται μαζι και τα γηπεδα ειναι και καταμεστα. 

Δυναμη... 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου