Αθλητικη Βια!

Διαβαστηκε φορες


Καλημερα φιλοι αναγνωστες. Με αφορμη εναν ακομα θανατο οπαδου, στην Κρητη αυτη την φορα, ειπα να γραψω δυο λογια, που με προβληματισαν. Να αναφερω εδω καταρχην για οποιον δεν το γνωριζει οτι στο παρελθον ημουν και εγω μελος ποδοσφαιρικης ομαδας, σε ημιεπαγγελματικο επιπεδο και μαλλιστα σε ηλικια αντιστοιχη του θυματος και λιγο μικροτερη.Και το αναφερω γιατι ειδα και εγω απο μεσα λιγο
πως λειτουργουν τα πραγματα. Για τι χωρο σαπιλας μιλαμε.

Καταρχην θελω να επισημανω κατι. Δεν μιλαμε για  οπαδους των λεγομενων μεγαλων ομαδων. Μιλαμε για συγκρουση οπαδων του ΟΦΗ και του Ηροδοτου. Με απολογισμο τον θανατο ενος 21 ετων παιδιου και τον τραυματισμων απο μαχαιρι(!) αλλων δυο.   Και μην σκεφτει κανεις "ελα μωρε κατι πορωμενα  πιτσιρικια ηταν" γιατι δεν ειναι τα μοναδικα. Σε καθε επαρχιακη και μη πολη εχουν αναμειχθει εντονα αισθηματα τοπικισμου και νομιζω οτι απο οπου και αν καταγεται οποιος διαβασει το αρθρο θα εχει στο μυαλο του μια "εχθρα" αναμεσα στον τοπο καταγωγης του και μια διπλανη πολη η χωριο. Αρα φταινε καταρχην οσοι στην προσπαθεια τους να βοηθησουν τα παιδια τους να αγαπησουν τον τοπο τους, εφτασαν στο αλλο ακρο να μισουν δηλαδη ολους τους αλλους τοπους.

Αλλα για μενα αυτο ειναι ενα μικρο κομματι ευθυνης. Οπως αναφερα πριν ασχοληθηκα και εγω ο ιδιος  με το ημι-επαγγελματικο ποδοσφαιρο. Τα ποσα λοιπον που διακινουνταν για το μεγεθος των σωματιων ηταν απιστευτα. Οι λεγομενοι "παραγοντες" αν μια ομαδα επεφτε κατηγορια εχαναν αρκετα χρηματα, με αποτελεσμα να εχω βρεθει σε ορεινο χωριο σε γηπεδο ομαδας που παλευε για σωτηρια και να δεχομαστε προπηλακισμους απο την κερκιδα με σκοπο να καθησουμε να χασουμε και οι απειλες εφταναν σε σημειο να πετουν μεσα στο γηπεδο κεφαλι σφαγμενου προβατου(!). Ολα αυτα σε κατηγορια β τοπικου του πρωταθληματος του νομου. Φανταστειτε κατα αναλογια ποσo μεγαλυτερα ειναι τα ποσα για ομαδες σαν τον ΟΦΗ και γενικοτερα της superleague.  

Αρα το προβλημα εγκυται σε παραγοντες που θελουν να "μεγαλωσουν" τις ομαδες τους για να εισπρατουν απο το κρατος επιχορηγησεις. Αυτοι ειναι απο πισω απο τα επεισοδεια. Για μενα ειναι αυτονοητο οτι τις περισσοτερες φορες ειναι "πληρωμενοι" αυτοι οι καβγαδες. Υποκινουμενοι 100% με σκοπο το κερδος. Αλλοιμονο σε αυτην την μανα που χασε το παιδι της και καθε αλλη μανα στο παρελθον, για να το παιζουν καποιοι μεγαλομετοχοι και ιδιοκτητες ομαδων.

Το προβλημα δεν λυνεται ετσι με ευχολογια. Φανταστειτε οσο εγραφα το αρθρο διαβασα για νεα επεισοδεια σημερα τα ξημερωματα σε συνδεσμο του Ολυμπιακου. Αρα τις επομενες ωρες η μερες θα πρεπει να περιμενουμε και τα αντιποινα. Ετσι λοιπον αδειαζουν τα γηπεδα (γιατι και εγω γι αυτο εχω αποτραβηχτει εξαιτιας αυτων). Ας μην διερωτατε λοιπον η πολιτεια η οποια χανει εσοδα απο τα λιγοτερα εισητηρια.

Δυναμη!!!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

moykakas είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=F5EVI2Hyamo&feature=player_embedded#!

Unknown είπε...

Και αυτη αθλητικη βια ειναι μουκακα? Στημενο ηταν και εκει?

Δημοσίευση σχολίου