ΤΟ “ΑΡΙΣΤΕΡΟ’’ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.

Διαβαστηκε φορες

Καλησπέρα. Είχα υποσχεθεί ότι κάποια στιγμή θα αναφερθώ εκτενώς στο νεοσύστατο κόμμα του οποίου ηγείται ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ.

Θέλω να κάνουμε τρία πράγματα απόψε. Πρώτον να προσπαθήσουμε να κρίνουμε την δημιουργία της Δημοκρατικής
Αριστεράς δεύτερον να δούμε την δράση του και τρίτον να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τις μελλοντικές κινήσεις του.



·       Η ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς προέκυψε από μία χούφτα ανθρώπους που διαφωνούσαν με την πολιτική του Συνασπισμού όπως αυτή διαμορφωνόταν μέσα από το μόρφωμα του Συ.ρι.ζα. Τί υποστήριζαν οι άνθρωπο αυτοί; Ότι η δράση του Συριζα έκλεινε προς κομουνιστικές λογικές και πνίγονταν από την αριστεροσύνη του. Θεώρησαν τους εαυτούς τους γνήσιους υπερασπιστές της πολιτικής Συνασπισμού επί Λεωνίδα Κύρκου και της τυφλής προσκόλησης στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξ αριστερών. Θυμίζω η λογική αυτή είχε δώσει στον Συνασπισμό περίπου 2% του ελληνικού λαού το 1985,αφήνοντάς τον εκτός Βουλής. Την κρίσιμη ώρα λοιπόν(το 2009 με αποκορύφωμα το 2010)που ο τόπος ήθελε ενότητα, σύνθεση απόψεων και λογικών, την στιγμή που ο Σύριζα χτύπαγε το επιχειρηματικό κατεστημένο(υπόθεση παραλίων στο ελληνικό, υπόθεση γηπέδου Παναθηναϊκού και ευθεία κόντρα με Βωβό) οι κύριοι αυτοί λάκισαν είτε από ατολμία είτε δρώντας εσκεμμένα διασπαστικά.


·       Ας αναρωτηθούμε. Είναι κίνημα η κόμμα; Σαφέστατα κόμμα. Ανυπαρξία στελεχιακού δυναμικού στην επαρχία και σ όλη την Ελλάδα απ τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Πόσο μάλλον παντελής έλλειψη κινηματικής δράσης από απλό κόσμο του ανά την περιφέρεια. Είναι ένα τηλεοπτικό κόμμα κατασκευασμένο από το κατεστημένο του τόπου που εκμεταλλεύεται τέλεια τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης. Δεν είναι τυχαία η τελευταία ύποπτη δημοσκόπηση του Αλαφούζου και της Καθημερινής.13,5%του έδωσαν. Η λυσσαλέα προσπάθεια να το καταστήσουν νέα δύναμη στην αριστερά καταντάει γελοία πόσο μάλλον ύποπτη. Του έδωσαν πάνω από το ΚΚΕ και τον Σύριζα και ίδια ποσοστά με το Πασόκ. Δεν είναι τυχαίως ο τίτλος του. Δημοκρατική Αριστερά. Στοχεύει στην επίκληση της δημοκρατίας στο νου του Έλληνα και κατασκευάστηκε από τα ίδια κέντρα σιωνιστικών αποφάσεων που δημιούργησαν την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος του κατ’ επίφασην δημοκρατικού κόμματος Φώτης Κουβέλης έχει με την δράση του προκαλέσει υποψίες σε πολύ κόσμο. Είναι ο πρώτος με διαφορά σε επερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση του Εβραϊκού λόμπυ στην Ελλάδα και του ΚΙΣ(Κεντρικόυ Ισραηλιτικού Συμβουλίου).Να τονίσουμε το εξής πολύ σημαντικό. Το ΚΙΣ είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και δεν πληρώνει φόρο στο κράτος. Εν αντιθέσει με τους παπάδες της ελληνικής εκκλησίας που υπάγονται σε καθεστώς νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Ζητάμε(και απαιτούμε)οι παπάδες να πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά για τους εβραίους κουβέντα δεν γίνεται από το κατεστημένο του τόπου για την νομική ασυλία και το καθεστώς φορολογικού παραδείσου που έχουν δημιουργήσει.



·       Κλείνοντας οφείλουμε να σταθούμε στο μελλοντικό του πλάνο όπως αυτό υπαγορεύεται από την άρχουσα ελίτ που επιδιώκει την διάχυση του στην κοινωνία. Οι υπέρμαχοι του σχεδίου Ανάν, τα αριστερά δεκανίκια του μνημονιακού συστήματος, οι ευρωληγούρηδες όπως πολύ σωστά είχε χαρακτηρίσει ο Κ.Ζουράρης, οι άνθρωποι που στήριξαν μαζί με το εκσυχρονιστικó Πασόκ κάθε προσπάθεια που στόχευε στον αφελληνισμό της πατρίδας μας και στην παράδοση άνευ όρων της έννοιας του πατριωτισμού ,ένα είναι σίγουρο .Ότι είναι έτοιμοι να πουλήσουν και την ψυχή της μάνας τους προκειμένου να παρουσιάζονται πάντοτε ως υπεύθυνη-λογική αριστερά. Μια αριστερά που θα χρησιμοποιηθεί απλούστατα για να μην φύγουν οι μάζες προς αριστερά κόμματα(Σύριζα) η πατριωτικά κινήματα(ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α του Μίκη Θεοδωράκη, Ε.ΠΑ.Μ του Δημήτρη Καζάκη).Σε 5-6 χρόνια θα έχει στρώσει το χαλί στο ΝεοΠασόκ να ξαναέρθει στην εξουσία.



Υ.Γ. Το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο..

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου