Φορτιστής που δουλεύει με νερό!

Διαβαστηκε φορες

Από τη Σουηδία μας έρχεται μια καινοτόμος ιδέα στον τομέα των φορτιστών, αφού εταιρία κατασκεύασε σύστημα φόρτισης που χρησιμοποιεί νερό!

Στην διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων CES 2012 παρουσίασε την νέα της εφεύρεση η εταιρία myFC, με έδρα τη Στοκχόλμη.


Ο φορτιστής Power Trekk είναι ελαφρύς και έχει μέγεθος τούβλου. Κατά την εταιρία, προορίζεται «για όσους περνάνε καιρό μακριά από το δίκτυο ηλεκτρισμού» και άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ρεύμα για τη φόρτιση των συσκευών τους.

Διαθέτει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου του 1 ΚW ή των 3ΚW, τροφοδοτούμενες με νερό, είχε πρωτοεμφανιστεί πέρυσι στην παγκόσμια έκθεση κινητής τηλεφωνίας της Βαρκελώνης και τώρα παρουσιάστηκε, σε τροποποιημένη μορφή.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης, είναι να ρίξει ένα κουτάλι της σούπας νερό σε μια μικρή θήκη του φορτιστή, ο οποίος στη συνέχεια μέσω σύνδεσης USB μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει τη σχετική «θύρα», όπως κάμερες, GPS κ.α.

Στο εσωτερικό του ο φορτιστής περιέχει μια νέα μη τοξική χημική ουσία σε μορφή σκόνης που παράγει αέριο υδρογόνο, όταν έλθει σε επαφή με το νερό οποιουδήποτε είδους, ακόμα και με το θαλασσινό ή βρώμικο νερό από ποταμάκι, αρκεί αυτό να μην περιέχει παχιά ιζήματα και λάσπη.

Ο φορτιστής παράγει περίπου την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας με τέσσερις μπαταρίες ΑΑ και δίνει ζωή σχεδόν δέκα ωρών στην μπαταρία του κινητού.

Το «Power Trekk» είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί, εκτός από φορτιστής μπαταριών, και ως αυτόνομη πηγή ενέργειας, καθώς π.χ. μπορεί ο χρήστης να συνδέσει απευθείας μια λάμπα πάνω του. Το προϊόν αναμένεται να βγει στην ευρωπαϊκή αγορά πριν το καλοκαίρι, με τιμή γύρω στα 200 ευρώ.





Πηγη : http://www.mediagate.gr/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου