ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ(1)

Διαβαστηκε φορες


Μπαίνοντας σιγά σιγά στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του  Γενάρη ο χειμώνας κάνει όλο και πιο έντονα την εμφάνιση του..Δυστυχώς όμως  ενώ τους προηγούμενους  χειμώνες έμενε μία θλιμένη μέρα να σου το θυμίζει,τώρα το συναισθάνεσαι, το ζεις στο πετσί σου.Οι  κλειστές πόρτες  και τα σφαλισμένα παράθυρα  σύνηθες φαινόμενο..Ερημωμένες πόλεις  που ζωντανεύουν το πρωί και μόλις σουρουπώσει το μόνο που απομένει είναι η νεολαία..

Μέσα σε όλα αυτά ο χρόνος κυλά και στην κοινωνική-πολιτική ζωή του  τόπου  καθώς  ένα και μόνο απεχθάνεται. Το κενό.
-Ποιος  άλλος θα μπορούσε να οδηγήσει τις εξελίξεις  μιας  αμοιγός συντηρητικής και καταναλωτικής κοινωνίας  όπως  η δική μας  εκτός απ την  τηλεόραση; Βγήκε σαν νέος χότζας ο μαθητευόμενος μάγος του Μπατσοκ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  και όρισε  αυτός το πότε και με ποιους όρους  θα γίνει η διαδοχή στο Πασόκ.
Δικαίωμα σου φαιδρή προσωπικότητα των Αμερικανών  να τον ορίσεις. Έτσι γαλουχήθηκες από μικρός. Δρώντας  εγωιστικά. Κατέβασε όμως τον όρο σοσιαλιστικό από το κόμμα σου.
Και αυτό γιατί:
1)προσβάλεις όλους εμάς τους ανένταχτους αριστερούς που προσβλέπουμε στο σοσιαλιστικό όραμα.
2)ποτέ δεν μελέτησες τι είπε η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Αντώνιο  Γκράμσι, ο Προυντόν, ο  Λένιν και τόσοι άλλοι. Ούτε λόγος  φυσικά για τον Αλμπερτ Καμύ τον Ζαν πολ Σαρτρ ,τον Κώστα  Αξελό και τον Κορνήλιο Καστοριάδη.
Θες δεν θες θα πάρεις και συ την θέση σου στο χρονοντούλαπο της  ιστορίας. Μια θέση που θα είναι γραμμένη με τα πιο μελανά χρώματα.
Και αυτό γιατί όχι απλά άλλα έταξες και άλλα έκανες όπως κάλλιστα μπορεί να σου προσάψει κάποιος. Πολύ  απλά  γιατί τα περήφανα γερατεια που τόσο αγάπαγαν τον πατέρα σου και τώρα  στέκονται δίπλα στην ξυλόσομπα σε κάποιο χωριό της Δράμας πασχίζοντας να ζεσταθούν, τα νιάτα της Ελλάδας που μεγάλωσαν με όλα τα κακά και καλά της κατ επίφασην  δημοκρατίας  αλλά μεγάλωσαν οραματιζόμενα και  κάνοντας όνειρα γνωρίζουν ότι ο Γιώργος  Παπανδρέου :
--Μείωσε κατά 20% τους μισθούς των εργαζομένων.
-- Μείωσε κατά 15% τις συντάξεις.
-- Κατάργησε τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το  
επίδομα αδείας των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των συνταξιούχων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
-- Επέβαλε «πάγωμα» (ουσιαστικά μείωση) των μισθών για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όλων των συντάξεων τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.
-- Κατάργησε τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Μείωσε την αμοιβή των νέων εργαζομένων (15χρονων και 17χρονων παιδιών) στο 70% του κατώτερου μισθού, μέσω της «μαθητείας». Μείωσε την αμοιβή των νεοπροσλαμβανόμενων κάτω των 25 ετών στο 84% του κατώτερου μεροκάματου και μισθού, δημιουργώντας μισθούς της τάξης των 590 ευρώ μεικτά!
-- Μείωσε την αποζημίωση των εργαζομένων, λόγω απόλυσης κατά 50%.
-- Εκτίναξε τα όρια συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια δουλειάς.
-- Επέβαλε στις γυναίκες να δουλεύουν από 5 μέχρι 17 χρόνια παραπάνω, στο όνομα της «εξίσωσής» τους με τους άντρες.
-- Αύξησε δύο φορές μέσα στο 2010 τους συντελεστές του ΦΠΑτα ποτά και τα τσιγάρα.
-- Μείωσε την αμοιβή των υπερωριών και απελευθέρωσε τα όρια των ομαδικών απολύσεων.

·       Ετσι για να τελειώνουμε λοιπόν με αυτό το παραμύθι να ξέρετε κάτι όψιμοι διάδοχοι του Πασόκ.
Ότι και αν κάνετε, όπως και να τα μαγειρέψετε, όσους ταλαιπωρημένους μετανάστες και αν νομιμοποιήσετε τρομάζοντας τους να σας ψηφίσουν με τον ..φόβο της επάρατης δεξιάς  ο γνήσιος κόσμος του δημοκρατικού κέντρου και της αριστεράς έχει πάρει διαζύγιο στην ψυχή του απ το πάλε ποτέ κίνημα της Αλλαγής. Αυτήν την στιγμή εάν θέλετε να κάνετε ένα καλό στον τόπο είναι το εξής: να διαλύσετε το κόμμα και να δημιουργήσετε ένα καινούργιο. Τότε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε το θάρρος και δεν δέχτηκε να ηγηθεί τις Ενώσεως Κέντρου το 1974 αλλά να δημιουργήσει το κόμμα απ το οποίο οι περισσότεροι από εσάς  κάνατε καριέρες έχοντας πια δεκάδες ακίνητα ο καθένας, τζιπ πολυτελείας, κότερα και πολλά άλλα.

·       Προς τους…αντιμημονιακούς μία φράση του αντάρτη και πρωθυπουργού της κυβέρνησης του βουνού Μάρκου Βαφειάδη αξίζει.  Γρηγορείτε …
     Γρηγορείτε προτού στρώσετε με την χρονοτριβή σας το   
     χαλί στην νεκρανάσταση των κομμάτων.
·       Προς  τους ανυπόμονους και σκεπτικούς νέους










Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

Προντον είπε...

Πασοκ - Ειρηνη - Δημοκρατια

Δημοσίευση σχολίου