Ειστε πρωινος η βραδυνος τυπος;

Διαβαστηκε φορες


Πηγαίνεις στη δουλειά και κανένας δεν το έχει πάρει είδηση. Δεν θυμάσαι που έχεις παρκάρει. Μην ανησυχείς, απλά το πρωϊνό ξύπνημα δεν σου ταιριάζει. Διάβασε τα συμπτώματα του πρωϊνού, αλλά και του βραδινού τύπου και την δοσολογία των... φαρμάκων.


Πρωινός τύπος...

Δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά απαίτηση του βιολογικού σου ρολογιού. Το πιο πιθανό είναι ότι αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία θα έχετε κατασταλάξει εδώ και καιρό σχετικά με το τι αντέχετε να κάνετε μετά τις 23:00 και τι όχι. Σε αντίθετη περίπτωση, μπείτε στη διαδικασία να αναρωτηθείτε τα παρακάτω: Πόσες φορές έχετε κατηγορήσει τον εαυτό σας επειδή σας πήρε ο ύπνος στα μισά της ταινίας, επειδή σας έπιασε o/η κολλητός/η σας να χασμουριέστε την ώρα που πίνατε το χαλαρό σας… προ-μεσονύκτιο ποτό ή γιατί προτιμήσατε να χουζουρέψετε βλέποντας Lost, αντί να επιδείξετε τις χορευτικές σας ικανότητες στο Villa Mercedes;



Συμπτωματολογία:

Εσείς οι… πετεινοί είστε σαφώς πιο ενεργητικοί το πρωί, με φθίνουσα πορεία βιορυθμών μέσα στην ημέρα (ειδικά μετά το απόγευμα), λατρεύετε την ανατολή, ξυπνάτε άνετα –τις περισσότερες φορές– χωρίς ξυπνητήρι, δυσκολεύεστε να παραμείνετε στο κρεβάτι μετά τις 10 το πρωί, ακόμη και τα σαββατοκύριακα, και περνάτε ώρες… μαρτυρίου κάθε φορά που αναγκάζεστε να ξενυχτήσετε. Οι φίλοι σάς μισούν γιατί είστε πανέτοιμοι για εξορμήσεις –και λογοδιάρροια– ελάχιστα λεπτά αφού ανοίξετε τα μάτια σας το πρωί –χωρίς καφέ παρακαλώ– και εύχεστε να μπορούσατε να αλλάξετε το ωράριό σας στη δουλειά από 10:00 - 18:00 σε 8:00 - 16:00. Οι πρωινοί τύποι λειτουργείτε καλύτερα το πρωί, αλλά όχι σε βάρος της κοινωνικής σας ζωής. Τα παρακάτω tips αφύπνισης για τις δύσκολες ώρες, ίσως φανούν χρήσιμα την επόμενη φορά που θα προσπαθείτε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά.


Οδηγός επιβίωσης για πρωινούς τύπους:

1) Καλός ο καφές, αλλά ακόμη καλύτερη η Coca-Cola… Όντως, η Coca – Cola έχει τη δύναμη να σε ξυπνήσει, περισσότερο και από τον καφέ.

2) Κάντε σύμμαχο τον Η/Υ: Όσο κι αν νυστάζεις, αρκούν μερικά λεπτά μπροστά στο PC για να σε μετατρέψουν σε ανθεκτικό στην επιθυμία για ύπνο… ζόμπι.

3) ...αλλά όχι την τηλεόραση: S.O.S! Ό,τι κι αν κάνετε φροντίστε να μείνετε μακριά από τον καναπέ και την τηλεόραση.

4) Φάτε ελαφριά: Το γεμάτο στομάχι θα σας προκαλέσει έντονη υπνηλία για τουλάχιστον ένα δίωρο, αρκετή δηλαδή ώρα για να υποχωρήσουν οι άμυνές σας και να οδηγηθείτε κατευθείαν στο κρεβάτι.

5) Πάρτε τηλέφωνο τον ή την κολλητή σας. Τα ζουμερά νέα και το κουτσομπολιό είναι ικανά να ξυπνήσουν ακόμη και την Ωραία Κοιμωμένη.

6) Κρατήστε τον εαυτό σας απασχολημένο μέχρι την ώρα που θα έχετε προγραμματίσει να βγείτε, πηγαίνοντας με τα πόδια μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο ή συμμαζεύοντας το δωμάτιο ή την κουζίνα. Το επικίνδυνο δίωρο είναι συνήθως 23:00 - 1:00. Το πιθανότερο είναι ότι μετά από αυτό θα έχετε καταφέρει να ξαγρυπνήσετε.


Βραδινός τύπος...





Μήπως είστε βρικόλακας. Ξενυχτάτε, είτε γιατί το φαγητό εξελίχθηκε σε σινεμά και το σινεμά ήθελε μερικά ποτά για να «κατέβει», είτε γιατί η μία ταινία στο DVD δεν ήταν αρκετή και έπρεπε να δείτε άλλες τρεις είτε απλώς γιατί κάνετε chat όλη νύχτα με ημι-αγνώστους;



Συμπτωματολογία:

Μισείτε το πρωινό ξύπνημα; Θέλετε να σπάσετε το ξυπνητήρι σας και μαζί το χέρι όποιου τόλμησε να σας σκουντήξει; Είστε ένα τίποτα πριν εισπνεύσετε τις πρώτες αρωματικές νότες του καφέ σας; Αντίστοιχα, μπορείτε να μείνετε ξύπνιος μέχρι το ξημέρωμα χωρίς καν να το καταλάβετε; Και στο απογευματινό μάθημα στο γυμναστήριο πετάτε, ενώ στο ίδιο μάθημα το πρωί επιεικώς σας κλαίνε οι ρέγγες; Μην το ψάχνετε, είστε βραδινός τύπος. Δεν θα συνηθίσετε ποτέ να ξυπνάτε μόνοι σας, παρόλο που αναγκάζεστε να το κάνετε συχνά. Και δεν θα μπορέσετε ποτέ να κοιμηθείτε αν το ρολόι δεν δείχνει περασμένες 12 το βράδυ, κι ενώ δεν έχετε εξαντλήσει όλα τα επεισόδια True Blood στον σκληρό δίσκο σας και δεν έχετε διαβάσει τουλάχιστον καμιά 20αριά σελίδες... Ίσως ακόμα μία σελίδα;


Οδηγός… αφύπνισης για βραδινούς τύπους:

1) Βάλτε το σωστό ήχο στο ξυπνητήρι. Μια καλή ιδέα είναι το Mala Vida, που πετάει πάνω και πεθαμένο. Άλλος έχει το Over the Hill της Monica, που σε ξυπνάει σιγά-σιγά, με το μαλακό.

2) Καφές. Τσάι. Χυμός πορτοκάλι. Αλλά μην το παρακάνετε με τον καφέ: ενδέχεται να σας πέσει η πίεση και να αρχίσετε πάλι να νυστάζετε.

3) Φάτε καλό πρωινό. Ακόμη κι αν δεν νιώθετε πείνα, ο οργανισμός σας χρειάζεται καύσιμα.

4) Κάντε ένα ντους. Τίποτα άλλο δεν σε πείθει ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις τον κόσμο καλύτερα από μερικά …γαλόνια καυτό νερό πάνω στο δέρμα σου.

5) Ασχοληθείτε με κάτι που σας ενδιαφέρει. Χαζολόγημα στο Twitter; Παιχνίδι με τον σκύλο σας (ή με το φίλο σας); Το πρώτο μισάωρο «παραμονής» σας στον κόσμο των ανθρώπων της μέρας, καλό θα ήταν να το αφιερώσετε σε κάτι που δεν θα σας κάνει να βαρεθείτε μέχρι θανάτου. Ή, χειρότερα, μέχρι ύπνου.

Πηγη : http://www.cosmo.gr/body-and-mind/eiste-prwinos-h-vradinos-tupos-ti-wra-xtypaei-to-diko-soy-ksypnhthri.1507318.html

Yγ. Το αρθρακι μου το εστειλε καποιος ανωνυμος αναγνωστης και ειπα να το μοιραστω μαζι σας. Για μενα οσοι με γνωριζουν ξερουν τι βαμπιρ ειμαι οποτε ειναι περιττο να κανω το τεστ....
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου