Γιωργος ο Τσιου!!!!

Διαβαστηκε φορες


Καλημερα φιλοι αναγνωστες. Σημερα λεω να μιλησουμε για κατι ετσι πιο σοβαρο. Με αφορμη λοιπον την πρωινη ομιλια του Γιωργου (του Πρωθυπουργου ξερεις..) μου ηρθαν πολλες σκεψεις στο μυαλο και ειπα να τις μοιραστω μαζι σας. Τι να κανεις που ξυπνας σαββατο πρωι και ανοιγεις το χαζοκουτι και παντου παιζει . (Ωραιο ξυπνημα).


Καταρχην θελω να επισημανω οτι με τον Γιωργο,  ο Σημιτης πλεον μοιαζει με δασκαλο ορθοφωνιας. Τοσα σαρδαμ βρε παιδι μου; Και η ειρωνια ειναι που λενε οτι τα σαρδαμ τα κανει ενας ανθρωπος οταν σκεφτεται πολλα πραγματα μαζι!!! Μακαρι να μπαινα στο μυαλο του για μια ωρα να δω τι μπορει να σκεφτεται.

Και παω λιγο στον λογο. Οχι στο κειμενο, δεν εχει σημασια αλλωστε αφου δεν διαφοροπειται. Τα χεις ακουσει και χθες και προχθες και περσι. Στο χαρτι μπροστα στα χερια του. Ελεος βρε αδερφε. Εχεις να πεις δεκα πραγματα μεσα σε μια ωρα. Κρατα δυο σημειωσεις σε ποια πραγματα θες να αναφερθεις και δυο στατιστικα( μιας και ολοι οι ανθρωποι ειναι αριθμολαγνοι)  και πες τα μονος σου. Να κατσω να ακουσω ενα κειμενο που εγραψε ενας συνεργατης και δεν σε εκφραζει τι με νοιαζει; Αν ειναι ετσι βγαλτο σε ενα δελτιο τυπου να μην εκτιθεσαι και εσυ με τα σαρδαμ.
   
Ας αναφερθω λιγο και στο υφος που με εντυπωσιαζει και πιο πολυ. Προσωπικα οσες φορες εχω βρεθει σε μια πολιτικη- κοινωνικη κουβεντα, ειτε συμμετεχοντας ειτε οχι, ολοι οι συμμετεχοντες, αναφερομενοι σε αυτα που γινονται τριγυρω εξεγειρωνται.Ασχετα απο ποιο κομματικο χωρο ειναι. Θα μου πεις θα ηθελες να το δεις "να βγαινει απο τα ρουχα του"  και να βριζει; Κατηγοριματικα ΝΑΙ. Δεν μπορεις να μιλας για κοινωνικη αδικια και κατεστημενα κτλ και να μιλας σαν την μαγια την μελισσα. Θελω να μην εχει χαρτια μπροστα του και να δυναμωνει την φωνη επειδη το νοιωθει και οχι επειδη το λεει το κειμενο. Να τρελαθει, να βρισει να πει αει σιχτιρι δεν παει αλλο. Και οχι μονο απο τον Γιωργο απο τον καθενα τους. Μαλλον ομως αυτα στα οποια αναφερονται (αδικιες, ανισοτητες κτλ) δεν τα εχουν δει , δεν τα εχουν ζησει για να τους επηρεασουν και μονο σε στατιστικα φυλλα τα βλεπουν. Δεν μπορει να βλεπεις την ανεργια να κοντευει το 20% και να σκεφτεσαι οτι ειναι μεγαλο νουμερο και οχι χιλιαδες ψυχες που σε λιγο δεν θα μπορουν κυριολεκτικα να επιβιωσουν.

Για το τελος μια παρατηρηση για το ακροατηριο. Υπηρξε στιγμη που ο Γιωργος μιλησε για την παιδεια και απο κατω φωναζαν "Ψωμι, παιδεια, ελευθερια"!!! Ποιοι; Οι βουλευτες και οι συνεδροι. Θα τριζουν τα κοκκαλα ανθρωπων που οντως παλεψαν για αυτα τα ιδανικα. Τι να πω. Ειπαμε σε πληρωνουν να εισαι εκει αλλα και λιγος σεβασμος.

ΥΓ.Η ομιλια εκλεισε με το συνθημα "Παμε". Μαλλον εννοουσε να φυγουμε. Εμεις απο την Ελλαδα γιατι αυτοι απο τις εδρες δεν φευγουν οτι κ αν γινει.

Δυναμη!!!! 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου