ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Διαβαστηκε φορες


Καλημερα σε ολους..

 Σημερα θα ηθελα να μιλησουμε λιγο για την δημοσκοπηση που υπαρχει στο sidebar που αφορα τις αλλαγες στην παιδεια. Οντας εκπαιδευτικος δεν θα μπορουσε να περασει αδιαφορο. Αλλα κυριως θα με ενδιαφερε η δικη σας αποψη. Για το πως βλεπετε την οριστικη αρση του ασυλου, την αυτονομια του πανεπιστημιου, το νεο συστημα εισαγωγης στα ανωτατα εκπαιδευτικα ιδρυματα κτλ κτλ. (δεν ειναι και λιγα παντως για καλοκαιρι). Οποτε οποιος μπει στο blog θα ηθελα να ψηφισει η ακομα καλυτερα να αφησει και ενα σχολιο με δυο κουβεντες.
 Καθοτι λοιπον ανθρωπος του χωρου θα ηθελα να πω και εγω δυο λογια. Αυτο που με παραξενευει σε ολο το ζητημα ειναι η θηριωδης αντιδραση. Ειλικρινα θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες αλλαγες που εχουν γινει. Καθοτι 1. Απελευθερονται τα πανεπιστημια απο τσιφλικια των πρυτανεων( πλεον οι πρυτανεις θα μπορουν να εκλεγονται και απο το εξωτερικο. Γιατι να μην μπορει τοσα χρονια ενας ανθρωπος με πολυετη πειρα σε μεγαλα ιδρυματα του εξωτερικου να αναλαβει την διαχειριση ενος δικου μας ιδρυματος;) 2. Το νεο συστημα εισαγωγης στα πανεπιστημια με απευθειας εξετασεις στην σχολη που θες(και επειτα επιλογη του τμηματος!!!) επρεπε να ισχυει απο δημιουργιας των πανεπιστημιων. Σκεφτειτε οτι τοσα χρονια το παιδι μιας οικογενειας ανταγωνιζεται εναν συμμαθητη του σε διπλανο θρανειο και εξαρταται το τι θα σπουδασει και θα κανει στην ζωη του απο τι θα γραψει ο διπλανος και ο μπροστα του, που επιδιωκουν να μπουν στην ιδια σχολη και να μην εχει σημασια το τι γνωριζει το ιδιο το παιδι. 3.Το ασυλο! Εφτα χρονια στην Αθηνα καθε τρεις μηνες ακουω για αλλαγες και ακομα το συζηταμε. Δεν θελω καν να σχολιασω περιπτωσεις οδομαχιων στο κεντρο με τα περιβοητα πεζοδρομια που σε αλλους επιτρεπεται να πατουν επανω και σε αλλους οχι. Εμενα με νοιαζει να μην μπορει η αστυνομια να μπει σε ενα πανεπιστημιακο κτηριο. Σε ενα τμημα σχολης δεν μπορω φανταστω ενστολους. Δεν με αφορουν ουτε πεζοδρομια ουτε προαυλια. Αλλωστε οσοι απο σας φοιτησατε σε καποιο τμημα θα γνωριζετε υποθεσεις ναρκωτικων, βιας κτλ που εκτειλησονται σε προαυλια και τον περιβαλλοντα χωρο του πανεπιστημιου και εννοειται οτι απαγορευεται η οποια συλληψη. 
Θα μπορουσα να συνεχιζω να γραφω και να λεω. Για μενα σημασια εχει οτι καμμια αντιδραση δεν ειναι διχως συμφερον. Αλλα θα ηθελα να ακουσω κ αλλες αποψεις. Οποτε σας περιμενω....

Υγ1. Οποτε ειπα τις προηγουμενες μερες για αθλητικα εχοντας αμφιβολιες για την αποδοση των ελληνικων ομαδων πηγαν εξαιρετικα. Ισως το συνεχισω για γουρι...
Υγ2.Καθοτι το αρθρο αναφερεται στην παιδεια θα ηθελα να προτινω μια εξαιρετικη ταινια. Ο τιτλος ειναι Die welle ( Το κυμα) γερμανικης παραγωγης και να ευχαριστησω τον φιλο Αγγελο που μου την προτεινε καποτε.
Υγ3. Οπως ειδατε διπλα τραγουδι της ημερας Γιαννης Πλουταρχος -Σε θελω. Γιατι οι μεγαλες αγαπες δεν ξεχνιουνται.....
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου